BACK

Blog |  Ekspert tips til at hyre en webudvikler

april 19, 2019 - Anastasia

Ekspert tips til at hyre en webudvikler

Web udvikling er kommet en lang vej siden internettet først kom til verden. Det gælder alt lige fra hardwaren til softwaren til designet på hjemmesiderne. I starten var det kun muligt at have en statisk hjemmeside som blot kunne vise nogle billeder, hvis ellers brugeren havde nok ram på sin pc.
Spol frem til 2019 og vi begynder at se nogle klare trends som blockchain teknologi, bots, JavaScript, mobilvenlige sider og ikke mindst Artificial intelligence. Det mener Codingdojo.
Så et ellers simpelt medie med få muligheder er nu bredt ud til en endeløs række af muligheder. Men hvad skal man fokusere på? Og hvordan du finder den bedste softwarevirksomhed firma til at din hjemmeside?

Hvad er en God Web Programmør?

En god webprogrammør skal kunne mange ting, men nok vigtigst af alt, skal han være en problemløser. Folk overser ofte denne kompetence når de først kigger på programmører, fordi man blot tænker de skal skrive en masse mærkelig kode som ingen andre forstår. Men det passer ikke helt. For koden er et stort puslespil som skal passe sammen, og ændrer man bare en lille smule i den kan det betyde at det hele pludselig ikke virker længere. Derfor skal en programmør være i stand til at tænke kreativt og dermed komme på smarte løsninger til problemer. Så hvad er web udvikler kompetencer?

En god programmør skal gerne være meget bekendt med specielt et bredt udbredt sprog, som JavaScript eller HTML. Men samtidig skal han have stiftet bekendtskabs med mange andre og vide hvordan de fungerer. Det bringer os til det næste som en programmør skal være, og det er lærenem. Programmerne der bruges til at skrive kode udvikles hele tiden og der kommer nye måder at gøre tingene på. Derfor skal en god programmør være lærenem og kunne tilegne sig et nyt sprog relativt hurtigt. Da det vil være tåbeligt at tænke at man kan nøjes med at lære et sprog og bruge det resten af sit liv.

Hvis du nogensinde har set en del af koden på en hjemmeside, kan det godt se ret uoverskueligt ud. Det er derfor også meget vigtigt at en programmør har en god struktur og er organiseret i sit arbejde. Når man arbejder med flere tusinde linjer af kode kan det nemlig ret hurtigt blive svært at finde hoved og hale i sit arbejde. Og når man så en dag skal rette noget, jamen så kan man ikke finde det og så skal man enten bruge lang tid på at finde det, eller lave en helt ny side, og det koster penge.

En ting der går igen i mange opgaver er at det ikke er den første der er den bedste. Det gælder specielt her. Der vil være utallige rettelser der skal laves for at få det hele til at se helt perfekt ud. Så derfor skal der også være en god portion tålmodighed hos ens programmør.

Alle disse ting er noget som en god webprogrammør kan i større eller mindre grad. Man kan selvfølgelig ikke forvente at alle har alle kompetencerne, men hvis de vigtigste er der, kan man bygge videre på det. Så nu skal vi se lidt på hvordan man finder en web udvikler.

hyr web programmør

Webudvikler Søges

Når man søger webudvikler, for første gang, kan det godt virke uoverskueligt. Men det er ikke meget anderledes end at skulle finde nogen til et andet job. Det nemmeste sted at finde webudviklere, er selvfølgelig på deres egen hjemmebane, internettet. Der er et hav af både gode og dårlige webudviklere på internettet. Nogen der har en masse kompetencer og nogen som blot har lært at lave deres egen hjemmeside i HTML. Så det kan godt virke svært at skelne mellem hvad folk kan og ikke kan. Alt efter hvad man skal bruge hjemmesiden til, vil man som regel gerne være ude i god tid da det godt kan tage noget tid og finde den rigtige, men også at få bygget selve hjemmesiden og rettet den til. Derfor skal man gerne være i gang med at finde en webudvikler en måned før man skal bruge hjemmesiden.
Der findes flere måder at finde webudviklere på. Den klassiske er hvor du finder en ligesom du ville finde alle andre du har hyret. Her får du altså en som sidder på jeres kontor og som i kan gå til med problemer. Det er en nem måde og man kan holde styr på hvad der sker. Men fordi det er en person der skal være til stede, kræver det også at han bor i nærheden, og det begrænser hvem der er til rådighed som programmører og derfor er det ikke sikkert det er den bedste programmør man får. En anden måde at skaffe en programmør er freelancere. Der er rigtig mange webudviklere der arbejder som freelancere. Man kan finde freelance web udvikler på sider som Fiverr og Upwork. Men her er det svært at se hvad folk kan og der er ikke meget garanti for kvaliteten af arbejdet. Det kan alts være en junior webudvikler, som man får fat i. Derfor er det vigtigt at hvis man bruger freelancere skal man kontakte dem inden man placerer en ordre, så man kan sikre sig at de gør deres arbejde ordentligt og de kan klare ens opgave.
Den sidste måde man kan skaffe programmører på, er gennem professionelle virksomheder, som har en lang række af medarbejdere til rådighed. Her har de været inde og sørget for at deres medarbejdere gør deres arbejde ordentligt og så slipper du for besværet ved at skulle undersøge alle der skal være med til at bygge din hjemmeside.

Det kan være en stor fordel at skaffe sig sådant et hold. Man sikrer sig at de folk man får tildelt er gode og er gode til det som man har brug for. Hvis man befinder sig i Europa, kan det være en god ide at finde nogen i et land som Ukraine. De er nemlig ikke længere væk end at du kan tage ned og besøge dem. Det gør det også nemmere at kommunikere med dem da der er meget lidt tidsforskel og du skal ikke tænke på valutakurser eller hvilke love der gælder, da det hele foregår i EU.

Det kan være en klar fordel at skaffe sig et udenlandsk dedikeret team, idet du ikke er afhængig af en person, men altså får et helt team, hvor personerne har hver deres kompetencer. På den måde sikrer du dig at din hjemmeside har været igennem fleres øjne og blevet vurderet og i sidste ende optimeret så den bliver så god som mulig.

Hvilken Slags Web Udvikling?

Der findes mange forskellige former for web udvikling. Nogen skal bruge mobil app udvikling, nogen skal bruge website udvikling til en butik, måske til at sælge produkter online, hvor andre skal bruge en hjemmeside til at lave en blog i deres fritid. Lige meget hvad det er du skal bruge en hjemmeside til er det vigtigt at du finder en programmør som har erfaring med at lave den type af hjemmesider. Men vigtigst af alt skal du også vide hvor din programmør er bedst henne på hjemmesiden.
Når man ser på en hjemmeside, ser man nemlig kun det som man kalder for ”Frontend”. Det er den del af koden som bliver synlig for brugeren. Men der er også to andre som er meget vigtige for en hjemmeside. Det er ”Backend” og ”Fullstack”. Disse tre ting er nødvendige for at få en god hjemmeside. Så lad og lige gå over hvad de forskellige dele af hjemmesiden står for.

Frontend er den del som brugeren ser. Det er altså alt det visuelle som kommer frem på skærmen hos brugeren. Det er vigtigt at denne del er lavet meget brugervenligt og blevet testet af mange forskellige, så den bliver nem og overskuelig at bruge.

Backend er der hvor alt den bagvedliggende kode ligger. Det er altså det der gør at når du trykker på sidens logo, jamen så bliver du sendt til forsiden. Og når du gerne vil sende en besked til hjemmesidens mail jamen så kan du komme til det.

Fullstack er den del der tager sig at databaserne. Det er alle de servere, databaser og systemer som der skal til for at gøre det nemt for brugeren at holde styr på sine ordrer og aftaler. Det vil være her alt det data i indsamler om jeres kunder vil komme til at ligge. Derfor er det rigtigt vigtigt at man kan finde rundt i den del.

Har man nogen som er specialiseret i disse tre ting, er man rigtigt godt på vej. Men de er alle tre nødvendige for at have en rigtig god hjemmeside. Da de sjældent står specielt godt alene.

Hvad Skal en Webudvikler Have I Løn?

Det kan være svært at fastsætte en webudvikler løn. Den er nemlig meget varierende og svær at vurdere, da man ikke altid kan se arbejdet som er blevet gjort. Så hvor meget tjener en webudvikler.

Her er en oversigt over den gennemsnige løn for en webudvikler ifølge Payscale:

webudvikler løn

Som man kan se ud fra grafen, er det altså betydeligt billigere at hyre folk fra Ukraine end fra Danmark. En webudvikler i Danmark får gennemsnitligt næsten 385.000 kr. årligt, hvor en fra Ukraine blot for 165.000 kr. om året. Det er alligevel 220.000 kr. mindre om året pr. webudvikler. Så der er specielt mange penge at spare her.

Men lønnen kommer også meget an på hvilket arbejde der skal udføres. For en webudvikler timeløn kan være meget forskellig. Her er der tre scenarier som viser hvor meget man skal regne med at bruge på forskellige typer af opgaver:

Skal man bruge en hjemmeside, hvor man kan købe produkter og brugeren skal kunne oprette en profil for at gøre det nemmere at købe igen. Så kan det koste mellem 20.000 til 35.000 kr.

Skal man derimod bruge en hjemmeside til blot at lave en blog. Jamen så koster det kun mellem 5.000 til 10.000 kr.

Og skal man have web app udvikling til mobil. Jamen så koster det mellem 40.000 til 50.000.

Hav dog i mente at dette blot er estimater! Der findes priser både langt over og langt under disse estimater. Så hvis du selv skal lave en hjemmeside så sørg for at undersøge hvilke muligheder du har.

For der er stor forskel på prisen, men det kan også blive set i kvaliteten af arbejdet.

Hvis vi skal sammenligne de tre typer af arbejdere fra det tidligere afsnit ”webudviklere søges”. Så vil freelancere være den billigste løsning. Man kan finde mange gode webudviklere til en god pris, men kvaliteten er ligeledes ikke altid sikret.

Hvis man selv hyrer en til at lave en hjemmeside jamen så det være den dyreste af mulighederne da det ofte kræver en højere løn at have folk tilstede fysisk.

Derfor vil den optimale løsning ofte være den i midten. Nemlig at outsource til dedikererede udviklere gennem et webudvikler firma. Her er man sikker på at få en god kvalitet og fordi det er gennem et webudvikler firma, kan man få en bedre pris end hvis man skulle hyre enkelte udviklere selv.

Webudvikler CV’et

Inden du nu skynder dig ud og ansætter en masse webudviklere, skal du vide hvad du skal kigge efter. Og specielt på webudvikler CV’et.

En webudviklers cv skal gerne vise dig hvad personen har arbejdet med og hvad han er i stand til.

Nogle faste ting som gerne skal fremgå af CV’et er:

 • Hvilke sprog personen kan skrive i
 • Tidligere opgaver og løsninger
 • Egen interesse?
 • Har han arbejdet for andre store virksomheder?

Det er nogle af de ting som gerne skulle fremgå af et godt CV. Når man så har set på deres CV, skal man gerne spørge ind til de problemer som de har løst eller været med til at løse og hvordan de håndterede dem.

På den måde kan du skabe dig et billede af hvad personen du er ved at ansætte, har været igennem og om de problemer han har været med til at løse, ligner nogle af dem som du har problemer med i hverdagen.

Konklusion

Som konklusion kan vi altså sige at det er rigtig vigtigt at have gode webudviklere. Det er dem der sørger for at dine kunder gider komme igen.
Men man kan ikke nøjes med en webudvikler, men man har brug for flere udviklere som kan forskellige ting for at få den optimale hjemmeside. Derfor er det en klar fordel at outsource til et webudvikler firma som Mobilunity som vil give dig et team af webudviklere som passer til dit behov. De har dedikerede medarbejdere og du er sikker på at få høj kvalitet og til en god pris.

Hyr en webudvikler, her er de bedste tips til at hyre en webudvikler!

Request a quote

 • Afghanistan +93
 • Albania +355
 • Algeria +213
 • American Samoa +1684
 • Andorra +376
 • Angola +244
 • Anguilla +1264
 • Antarctica +672
 • Antigua And Barbuda +1268
 • Argentina +54
 • Armenia +374
 • Aruba +297
 • Australia +61
 • Austria +43
 • Azerbaijan +994
 • Bahamas +1242
 • Bahrain +973
 • Bangladesh +880
 • Barbados +1246
 • Belarus +375
 • Belgium +32
 • Belize +501
 • Benin +229
 • Bermuda +1441
 • Bhutan +975
 • Bolivia +591
 • Bosnia And Herzegovina +387
 • Botswana +267
 • Brazil +55
 • Brunei Darussalam +673
 • Bulgaria +359
 • Burkina Faso +226
 • Burundi +257
 • Cambodia +855
 • Cameroon +237
 • Canada +1
 • Cape Verde +238
 • Cayman Islands +1345
 • Central African Republic +236
 • Chad +235
 • Chile +56
 • China +86
 • Christmas Island +61
 • Cocos (keeling) Islands +61
 • Colombia +57
 • Comoros +269
 • Congo +242
 • Congo, The Democratic Republic Of The +243
 • Cook Islands +682
 • Costa Rica +506
 • Cote D Ivoire +225
 • Croatia +385
 • Cuba +53
 • Cyprus +357
 • Czech Republic +420
 • Denmark +45
 • Djibouti +253
 • Dominica +1767
 • Dominican Republic +1809
 • Ecuador +593
 • Egypt +20
 • El Salvador +503
 • Equatorial Guinea +240
 • Eritrea +291
 • Estonia +372
 • Ethiopia +251
 • Falkland Islands (malvinas) +500
 • Faroe Islands +298
 • Fiji +679
 • Finland +358
 • France +33
 • French Polynesia +689
 • Gabon +241
 • Gambia +220
 • Georgia +995
 • Germany +49
 • Ghana +233
 • Gibraltar +350
 • Greece +30
 • Greenland +299
 • Grenada +1473
 • Guam +1671
 • Guatemala +502
 • Guinea +224
 • Guinea-bissau +245
 • Guyana +592
 • Haiti +509
 • Holy See (vatican City State) +39
 • Honduras +504
 • Hong Kong +852
 • Hungary +36
 • Iceland +354
 • India +91
 • Indonesia +62
 • Iran, Islamic Republic Of +98
 • Iraq +964
 • Ireland +353
 • Isle Of Man +44
 • Israel +972
 • Italy +39
 • Jamaica +1876
 • Japan +81
 • Jordan +962
 • Kazakstan +7
 • Kenya +254
 • Kiribati +686
 • Korea Democratic Peoples Republic Of +850
 • Korea Republic Of +82
 • Kosovo +381
 • Kuwait +965
 • Kyrgyzstan +996
 • Lao Peoples Democratic Republic +856
 • Latvia +371
 • Lebanon +961
 • Lesotho +266
 • Liberia +231
 • Libyan Arab Jamahiriya +218
 • Liechtenstein +423
 • Lithuania +370
 • Luxembourg +352
 • Macau +853
 • Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of +389
 • Madagascar +261
 • Malawi +265
 • Malaysia +60
 • Maldives +960
 • Mali +223
 • Malta +356
 • Marshall Islands +692
 • Mauritania +222
 • Mauritius +230
 • Mayotte +262
 • Mexico +52
 • Micronesia, Federated States Of +691
 • Moldova, Republic Of +373
 • Monaco +377
 • Mongolia +976
 • Montenegro +382
 • Montserrat +1664
 • Morocco +212
 • Mozambique +258
 • Myanmar +95
 • Namibia +264
 • Nauru +674
 • Nepal +977
 • Netherlands +31
 • Netherlands Antilles +599
 • New Caledonia +687
 • New Zealand +64
 • Nicaragua +505
 • Niger +227
 • Nigeria +234
 • Niue +683
 • Northern Mariana Islands +1670
 • Norway +47
 • Oman +968
 • Pakistan +92
 • Palau +680
 • Panama +507
 • Papua New Guinea +675
 • Paraguay +595
 • Peru +51
 • Philippines +63
 • Pitcairn +870
 • Poland +48
 • Portugal +351
 • Puerto Rico +1
 • Qatar +974
 • Romania +40
 • Russian Federation +7
 • Rwanda +250
 • Saint Barthelemy +590
 • Saint Helena +290
 • Saint Kitts And Nevis +1869
 • Saint Lucia +1758
 • Saint Martin +1599
 • Saint Pierre And Miquelon +508
 • Saint Vincent And The Grenadines +1784
 • Samoa +685
 • San Marino +378
 • Sao Tome And Principe +239
 • Saudi Arabia +966
 • Senegal +221
 • Serbia +381
 • Seychelles +248
 • Sierra Leone +232
 • Singapore +65
 • Slovakia +421
 • Slovenia +386
 • Solomon Islands +677
 • Somalia +252
 • South Africa +27
 • Spain +34
 • Sri Lanka +94
 • Sudan +249
 • Suriname +597
 • Swaziland +268
 • Sweden +46
 • Switzerland +41
 • Syrian Arab Republic +963
 • Taiwan, Province Of China +886
 • Tajikistan +992
 • Tanzania, United Republic Of +255
 • Thailand +66
 • Timor-leste +670
 • Togo +228
 • Tokelau +690
 • Tonga +676
 • Trinidad And Tobago +1868
 • Tunisia +216
 • Turkey +90
 • Turkmenistan +993
 • Turks And Caicos Islands +1649
 • Tuvalu +688
 • Uganda +256
 • Ukraine +380
 • United Arab Emirates +971
 • United Kingdom +44
 • United States +1
 • Uruguay +598
 • Uzbekistan +998
 • Vanuatu +678
 • Venezuela +58
 • Viet Nam +84
 • Virgin Islands, British +1284
 • Virgin Islands, U.s. +1340
 • Wallis And Futuna +681
 • Yemen +967
 • Zambia +260
 • Zimbabwe +263

VEDHÆFT FIL (max filstørrelse 5MB; tilladte udvidelser: doc, txt, pdf, docx)

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

Contact us FÅ ET TILBUD

Din e-mail vil ikke blive offentliggjort.

Krævede felter er markeret med *

 • Afghanistan +93
 • Albania +355
 • Algeria +213
 • American Samoa +1684
 • Andorra +376
 • Angola +244
 • Anguilla +1264
 • Antarctica +672
 • Antigua And Barbuda +1268
 • Argentina +54
 • Armenia +374
 • Aruba +297
 • Australia +61
 • Austria +43
 • Azerbaijan +994
 • Bahamas +1242
 • Bahrain +973
 • Bangladesh +880
 • Barbados +1246
 • Belarus +375
 • Belgium +32
 • Belize +501
 • Benin +229
 • Bermuda +1441
 • Bhutan +975
 • Bolivia +591
 • Bosnia And Herzegovina +387
 • Botswana +267
 • Brazil +55
 • Brunei Darussalam +673
 • Bulgaria +359
 • Burkina Faso +226
 • Burundi +257
 • Cambodia +855
 • Cameroon +237
 • Canada +1
 • Cape Verde +238
 • Cayman Islands +1345
 • Central African Republic +236
 • Chad +235
 • Chile +56
 • China +86
 • Christmas Island +61
 • Cocos (keeling) Islands +61
 • Colombia +57
 • Comoros +269
 • Congo +242
 • Congo, The Democratic Republic Of The +243
 • Cook Islands +682
 • Costa Rica +506
 • Cote D Ivoire +225
 • Croatia +385
 • Cuba +53
 • Cyprus +357
 • Czech Republic +420
 • Denmark +45
 • Djibouti +253
 • Dominica +1767
 • Dominican Republic +1809
 • Ecuador +593
 • Egypt +20
 • El Salvador +503
 • Equatorial Guinea +240
 • Eritrea +291
 • Estonia +372
 • Ethiopia +251
 • Falkland Islands (malvinas) +500
 • Faroe Islands +298
 • Fiji +679
 • Finland +358
 • France +33
 • French Polynesia +689
 • Gabon +241
 • Gambia +220
 • Georgia +995
 • Germany +49
 • Ghana +233
 • Gibraltar +350
 • Greece +30
 • Greenland +299
 • Grenada +1473
 • Guam +1671
 • Guatemala +502
 • Guinea +224
 • Guinea-bissau +245
 • Guyana +592
 • Haiti +509
 • Holy See (vatican City State) +39
 • Honduras +504
 • Hong Kong +852
 • Hungary +36
 • Iceland +354
 • India +91
 • Indonesia +62
 • Iran, Islamic Republic Of +98
 • Iraq +964
 • Ireland +353
 • Isle Of Man +44
 • Israel +972
 • Italy +39
 • Jamaica +1876
 • Japan +81
 • Jordan +962
 • Kazakstan +7
 • Kenya +254
 • Kiribati +686
 • Korea Democratic Peoples Republic Of +850
 • Korea Republic Of +82
 • Kosovo +381
 • Kuwait +965
 • Kyrgyzstan +996
 • Lao Peoples Democratic Republic +856
 • Latvia +371
 • Lebanon +961
 • Lesotho +266
 • Liberia +231
 • Libyan Arab Jamahiriya +218
 • Liechtenstein +423
 • Lithuania +370
 • Luxembourg +352
 • Macau +853
 • Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of +389
 • Madagascar +261
 • Malawi +265
 • Malaysia +60
 • Maldives +960
 • Mali +223
 • Malta +356
 • Marshall Islands +692
 • Mauritania +222
 • Mauritius +230
 • Mayotte +262
 • Mexico +52
 • Micronesia, Federated States Of +691
 • Moldova, Republic Of +373
 • Monaco +377
 • Mongolia +976
 • Montenegro +382
 • Montserrat +1664
 • Morocco +212
 • Mozambique +258
 • Myanmar +95
 • Namibia +264
 • Nauru +674
 • Nepal +977
 • Netherlands +31
 • Netherlands Antilles +599
 • New Caledonia +687
 • New Zealand +64
 • Nicaragua +505
 • Niger +227
 • Nigeria +234
 • Niue +683
 • Northern Mariana Islands +1670
 • Norway +47
 • Oman +968
 • Pakistan +92
 • Palau +680
 • Panama +507
 • Papua New Guinea +675
 • Paraguay +595
 • Peru +51
 • Philippines +63
 • Pitcairn +870
 • Poland +48
 • Portugal +351
 • Puerto Rico +1
 • Qatar +974
 • Romania +40
 • Russian Federation +7
 • Rwanda +250
 • Saint Barthelemy +590
 • Saint Helena +290
 • Saint Kitts And Nevis +1869
 • Saint Lucia +1758
 • Saint Martin +1599
 • Saint Pierre And Miquelon +508
 • Saint Vincent And The Grenadines +1784
 • Samoa +685
 • San Marino +378
 • Sao Tome And Principe +239
 • Saudi Arabia +966
 • Senegal +221
 • Serbia +381
 • Seychelles +248
 • Sierra Leone +232
 • Singapore +65
 • Slovakia +421
 • Slovenia +386
 • Solomon Islands +677
 • Somalia +252
 • South Africa +27
 • Spain +34
 • Sri Lanka +94
 • Sudan +249
 • Suriname +597
 • Swaziland +268
 • Sweden +46
 • Switzerland +41
 • Syrian Arab Republic +963
 • Taiwan, Province Of China +886
 • Tajikistan +992
 • Tanzania, United Republic Of +255
 • Thailand +66
 • Timor-leste +670
 • Togo +228
 • Tokelau +690
 • Tonga +676
 • Trinidad And Tobago +1868
 • Tunisia +216
 • Turkey +90
 • Turkmenistan +993
 • Turks And Caicos Islands +1649
 • Tuvalu +688
 • Uganda +256
 • Ukraine +380
 • United Arab Emirates +971
 • United Kingdom +44
 • United States +1
 • Uruguay +598
 • Uzbekistan +998
 • Vanuatu +678
 • Venezuela +58
 • Viet Nam +84
 • Virgin Islands, British +1284
 • Virgin Islands, U.s. +1340
 • Wallis And Futuna +681
 • Yemen +967
 • Zambia +260
 • Zimbabwe +263

VEDHÆFT FIL

(max filstørrelse 5MB; tilladte udvidelser: doc, txt, pdf, docx)

ABONNER PÅ NYHEDSBREV

Din e-mail vil ikke blive offentliggjort.

Krævede felter er markeret med *

STIL ET SPØRGSMÅL

Din e-mail vil ikke blive offentliggjort.

Krævede felter er markeret med *

Sorry, this page isn't quite ready yet

redirecting to the old site

5

Mobilunity

cannot account for customer alterations, as the site may reflect changes made after the project was completed.

software ingeniør gears
5